Hoe kan orthomoleculaire geneeskunde helpen?
Orthomoleculaire geneeskunde is een complementaire geneeskunde, dus aanvullend op de reguliere geneeskunde. Het kan worden ingezet naast een behandeling die door een huisarts of specialist gegeven wordt.
Veel artsen en specialisten richten de behandeling op het bestrijden van een klacht (wat soms nodig is). De orthomoleculaire geneeskunde gaat uit van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Het richt zich op het opsporen van de oorzaak van de klacht, met als doel het evenwicht weer te herstellen in het lichaam.
.
Hoe verloopt een behandeling?
Anamnese
Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van je gezondheid en klachten neem ik een anamnese af. Je krijgt een uitgebreide vragenlijst en er wordt zonodig bloed/speeksel afgenomen. En soms is ook ontlastingonderzoek noodzakelijk.
Ook kan het zijn dat ik de bloeddruk en bloedsuiker meet.
Individueel behandelplan
Je krijgt een individueel behandelplan waarmee je een verandering in je gezondheid teweeg kan brengen. Hierin staan adviezen mbt voeding, leefstijl en ook de nodige supplementen om zo te zorgen voor optimale omstandigheden, zodat je lichaam kan herstellen.
Lichaamseigen supplementen
Naast voeding worden vaak ook supplementen voorgeschreven om de processen in je lichaam te optimaliseren.
Supplementen kunnen bestaan uit vitamines, mineralen, neurotransmitters, vetzuren etc die soms hoog gedoseerd worden als er tekorten van zijn.
Wetenschappelijk bewezen
Aan de basis van de orthomoleculaire geneeskunde ligt wetenschappelijk onderzoek. Er is inmiddels zo veel onderzoek naar het effect van voedingsstoffen op het lichaam, dat orthomoleculaire therapie nauwelijks nog ‘alternatief’ te noemen is. Het heeft dus niets met zweverigheid of kwakzalverij te maken.
Voor welke klachten
Mogelijk ben je heel goed geholpen met orthomoleculaire behandeling. Deze is breed toepasbaar.
Hiernaast voorbeelden van klachten waarmee clienten komen. Staat je klacht er niet bij neem dan vrijblijvend contact op om te kijken of ik iets voor je kan betekenen.
Klachten aan het bewegingsapparaat
- reumatische klachten
- tenniselleboog
- frozen shoulder
- ontsteking
- artritis
- artrose
Geheugen klachten
- vergeetachtigheid
- brainfog
- concentratiestoornissen
Psychische klachten
- Burn out
- Depressieve klachten
- Stress
- Angst
Chronische klachten
- Maagklachten
- Darmklachten
- Ziekte van Crohn
- Diabetes mellitus
- Insulineresistentie
- Schildklieraandoeningen
- Hart en vaatziekten
- Wondheling/letsel
- Slapeloosheid
- Huidklachten
- Overgangsklachten
- Migraine
Heb je nog vragen?
Mail me